Новини

img

Компанія "ДОЛЯ і КО.ЛТД" стала почесним членом "Ліги оборонних підприємств України"

24.07.2017 14:58:00
13 липня на засіданні Конференції Правління «Ліги оборонних підприємств» (вищого керівного органу Ліги) було прийнято рішення про прийняття до Ліги та введення до складу Правління Ліги компанії «ДОЛЯ і КО. ЛТД»

«Ліга оборонних підприємств» http://ldc.org.ua об'єднує підприємства, які розробляють, виробляють або сприяють просуванню на ринок продукції і послуг оборонного та подвійного призначення, а також супутню продукцію.

Створення Ліги пов’язано із наміром об’єднати зусилля приватних підприємств оборонної промисловості навколо удосконалення внутрішньої кооперації, налагодження ефективного державно-приватного партнерства у оборонно-промисловій сфері, реалізації спільних зусиль щодо удосконалення маркетингу оборонної продукції приватних підприємств як всередині держави, так і на ринках іноземних держав. Головним напрямом роботи Ліги визначено участь її членів у ефективному та якісному переозброєнню Збройних сил України.

Варто підкреслити, що на цей час кількість вітчизняних приватних підприємств оборонної промисловості вже перевищує кількість державних підприємств. Саме приватні підприємства виробляють дві третини оборонної продукції держави, а гнучкість приватного сектору дозволяє стверджувати, що саме такі високотехнологічні виробництва здатні перетворитися на локомотив національної економіки.

У зв’язку з означеним Ліга виступає за поступову зміну колишніх радянських механізмів та процедур на внутрішньому ринку озброєнь. А саме, у напрямку створення рівних прав для діяльності приватних і державних підприємств, певних змін у нормативно-правовій базі, що регламентує функціонування ОПК. 

Місія «Ліга оборонних підприємств» полягає в об'єднанні сил приватних військових виробників України для: 
  • інвентаризації існуючої номенклатури і визначення найбільш ефективних конкурентоспроможних технологій і виробів;
  • створення спільного каталогу української оборонної продукції (інформаційна підтримка);
  • співпраці з державним сектором і експертно- науковими радами вітчизняних університетів для розробки нового продукту;
  • співпраці між компаніями щодо спільної розробки продуктів оборонної сфери;
  • визначення інвестиційно-привабливих проектів в оборонній сфері;
  • актуалізації нормативно-правової та законодавчої бази для лібералізації державно- приватного партнерства як всередині країни, так і на міжнародному рівні;
  • адаптації виробничих процесів і сертифікації відповідно до вимог стандартів НАТО;