Новини

img

Голова ДПСУ, полковник Сергій Дейнеко, відвідав виставку-презентацію, продукції підприємств учасників ГС «Ліга оборонних підприємств України»

17.07.2019 11:05:00

16 липня, Голова Державної Прикордонної служби України, полковник Сергій Дейнеко, відвідав виставку-презентацію, продукції підприємств учасників ГС «Ліга оборонних підприємств України», розгорнуту на території ПрАТ «НВО «Практика»

Голові прикордонного відомства було презентовано широкий спектр продукції приватних вітчизняних зброярів.

Апаратно-програмний комплекс захищених мобільних переговорів «Secure Phone», радіостанції «ЛИБІДЬ» та «AGENT», ретранслятори, тактичі гарнітури, патрульний радіолокатор «Барсук», радіолокатор «Лис», мобільний комплекс боротьби з БПЛА «Полонез» та радіоелектронну рушницю для протидії БПЛА, прилади нічного бачення, шоломи, балістичні маски, системи управління тактичної ланки, тренажери-симулятори, системи радіаційного контролю, засоби для хімічного та біологічного захисту, системи кондиціювання та обігріву для бронетехніки, польових таборів та шпиталів, роботизовані комплекси «Ласка» і «Скорпіон», дизельні генератори спеціального призначення, засоби індивідуального бронезахисту та інше спорядження – все це та багато іншої з тієї продукції, яка виробляється підприємствами – учасниками Ліги оглянув Сергій Дейнеко.

Також Голова служби мав нагоду ознайомитися з виробничими потужностями та лінійкою бронетехніки, яка виробляється на ПрАТ «НВО «Практика»: спеціалізованими броньованими автомобілями сімейства «Козак», бронетранспортерами «ОТАМАН», модернізованими БТР-60 та БМП-1, броньованими вантажівками тощо.

«Українські прикордонники зацікавлені в тому, аби на озброєння та оснащення служби надходили сучасні, високотехнологічні і надійні вироби, створені зусиллями вітчизняних зброярів» - сказав Сергій Дейнеко.

Він також наголосив, що готовий до прозорої і чесної співпраці з підприємствами української «оборонки», основою для якої буде відсутність будь-якої корупційної складової.

У свою чергу, член правління Ліги Лариса Татарінцева висловила сподівання на подальшу тісну співпрацю і побажала усім українським прикордонникам боронити рідну землю і завжди повертатися додому живими.

Зауважимо, що Громадська спілка «Ліга оборонних підприємств України» є невід’ємною складовою оборонно-промислового комплексу України. На сьогоднішній день до її складу входять понад 50 провідних вітчизняних приватних компаній – виробників оборонної продукції за різними напрямами. Серед основних завдань спілки є й участь членів Ліги в ефективному та якісному переозброєнні українських військових підрозділів.