Новини

img

Вітаємо всіх військовослужбовців морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України з професійним святом!

23.05.2019 17:19:00
Вітаємо всіх військовослужбовців морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України з професійним святом!

Морська піхота — еліта не лише Військово-Морських Сил, але й в цілому Збройних Сил України. Її гасло «Вірний завжди» означає, що мужнє плече морського піхотинця надійно забезпечує мир і спокій українців, і ми поправу цим пишаємося.

Українська морська піхота має славетну історію. Вже 20 років вітчизняні «універсальні солдати» демонструють свій високий професійний вишкіл під час участі у міжнародних навчаннях, миротворчих місіях, при виконанні інших відповідальних завдань.

Згідно з історією України саме 23 травня 1918 року гетьман Павло Скоропадський наказав розпочати формування цього роду військ для несення служби на системному рівні. Спочатку було створено три полки, у кожному з яких було по три курені (батальйони). Курені ж, зі свого боку, мали по чотири піхотні та по одній кулеметній сотні.

Починаючи від часів Гетьманату і до сьогодні морська піхота реформувалася та зазнавала певних структурних змін. Історичні події наклали на її розвиток свій відбиток. Але українські піхотинці в усі роки були і залишаються прикладом мужності та незламності Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Висловлюємо велику подяку морським піхотинцям Збройних Сил за вірну службу народу України, за проявлені мужність і героїзм під час ведення бойових дій! Бажаємо Вам міцного здоров’я, бойової удачі та завжди благополучного повернення до власних домівок!